| Fehér borban pácolt grillezett halfilé receptHalas ételek Hozzávalók: 4 db halfilé, fél dl olaj, 1 db babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, só, őrölt bors, 3 dl fehérbor, citromkarikák Elkészítés: A halfiléket megmossuk, ha kell, bőrüket lehúzzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a páclevet: A bort és az olajat összeöntjük, belerakjuk a vöröshagymát és a fűszereket. Jól összekeverjük és beletesszük a halfiléket és 2-3 órán át pácoljuk, közben néha megforgatjuk, a páclevet felkeverjük. A halfiléket a pácléből kiszedjük, leszárítjuk és közepes hőmérsékletű grillsütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tanácsok: A halfiléket előmelegített tálra rakjuk, citromkarikákkal díszítjük,és burgonyasalátát adunk hozzá. Külön mártásos csészében remoulade-mártást kínálunk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |