| Fasírt sült kolbászból és sósperecből tzazikivel receptHúsételek Hozzávalók: 4 szál sült kolbász, 80 g főtt sonka, 2 fej hagyma, 5 evőkanál olaj, 2 evőkanál aprított metélőhagyma, 2 evőkanál aprított petrezselyem, 4 db sósperec, 2 db tojás, 3 ág kakukkfű, só, bors, 5 evőkanál túró, 12,5 dkg natúr joghurt, 4 evőkanál tejföl, 15 dkg uborka, 2 g préselt fokhagyma, 6 dkg aprított hagyma, Elkészítés: A sütni való kolbász héját húzzuk le, a tölteléket tegyük egy tálba. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk sonkát szintén kockára vágjuk. A kakukkfüvet szétmorzsoljuk. A sósperecet egy cm-es kockákra vágjuk. Pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a felkockázott perecet és pirítsuk meg. A tojást, metélőhagymát, petrezselymet, kakukkfüvet, és a hagymán pirított perecet dolgozzuk össze. A masszából formázzunk apró fasírtokat, és mindkét oldalukon pirítsuk aranybarnára. Figyeljünk arra, hogy a fasírt teljesen átsüljön. A túróból, joghurtból, tejfölből, felkockázott uborkából, fokhagymából és hagymából készítsük el a tzazikit, sóval, borssal ízesítsük. Tálaláskor a fasírthoz kínáljunk tzazikit, illetve mustárt, ketchupot. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |