Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 l író
2 tojássárgája
2 ek liszt
5 dkg hámozott mandula , lapba vágva
10 dkg mazsola
1 citrom lereszelt héja és leve
1 ek cukor
1 tk őrölt fahéj


Elkészítés:
A megmosott citrom héját lereszeljük, és a fele citrom kifacsart levével együtt félretesszük.
Az írót egy fazékba öntjük, rászórjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük.
Hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, a citromhéjat és -levet és egy csipte sót.
Kevergetve addig melegítjük, míg egy viszonylag sűrű állagú levest kapunk.
A mandulát zsiradék nélkül egy serpenyőben, közepes lángon, aranybarnára pirítjuk.
A tojássárgákat a cukorral egy tálkában habosra kiverjük, egy-két kanál levessel higítjuk, és az egészet hozzákeverjük a leveshez. (Akinek savanyú, tehet hozzá még egy kis mézet, cukrot.)
A fazekat levesszük a tűzről, és a kész levest mély leveses tálkákba merjük, majd mandulával megszórjuk (tetszés szerint tehető a tetejére felvert tejszínhab is).


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas zserbó » Máktorta mandulával » Fahéjas gyümölcsleves » Almás-diós-fahéjas kalács
» Mangókoktél, mandulával » Almaleves mazsolával » Polenta mazsolával » Fahéjas-almás granola
» Fahéjas tekercs mázzal » Fahéjas csigák » Fahéjas rudacska » Cukros fahéjas rúd
» Fahéjas forró csoki » Fahéjas habcsók » Vaníliás - fahéjas rúd » Fahéjas zsemlefelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.