| Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával receptLevesek Hozzávalók: 1 l író 2 tojássárgája 2 ek liszt 5 dkg hámozott mandula , lapba vágva 10 dkg mazsola 1 citrom lereszelt héja és leve 1 ek cukor 1 tk őrölt fahéj só Elkészítés: A megmosott citrom héját lereszeljük, és a fele citrom kifacsart levével együtt félretesszük. Az írót egy fazékba öntjük, rászórjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, a citromhéjat és -levet és egy csipte sót. Kevergetve addig melegítjük, míg egy viszonylag sűrű állagú levest kapunk. A mandulát zsiradék nélkül egy serpenyőben, közepes lángon, aranybarnára pirítjuk. A tojássárgákat a cukorral egy tálkában habosra kiverjük, egy-két kanál levessel higítjuk, és az egészet hozzákeverjük a leveshez. (Akinek savanyú, tehet hozzá még egy kis mézet, cukrot.) A fazekat levesszük a tűzről, és a kész levest mély leveses tálkákba merjük, majd mandulával megszórjuk (tetszés szerint tehető a tetejére felvert tejszínhab is). A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |