| Fahéjas almaszósz (2-3 fő részére) receptHozzávalók: - 1 kg alma (de készíthetjük meggyből, körtéből és barackból is) - fahéj - méz - joghurt - liszt (v.keményítő) Elkészítés: 1 kg pucolt almát tökgyaluval vékony csíkokra reszelünk. Egy edénybe pici sót, 1 evőkanál mézet vagy szőlőcukrot, 2 evőkanál olívaolajat teszünk, erre a reszelt almát, és a tetejére egy evőkanál őrölt fahéjat. Feltesszük a tűzre, amíg fel nem forrósodik (4-5 perc), hagyjuk, hogy az alma jól megbarnuljon és összeessen. Ez után felöntjük vízzel, hogy ellepje, forrás után pedig behabarunk egy joghurtot 2 evőkanál rizsliszttel, majd ezzel is megrottyantjuk A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |