Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas almaszósz (2-3 fő részére) recept

Kategória:


Hozzávalók:
- 1 kg alma
(de készíthetjük meggyből, körtéből és barackból is)
- fahéj
- méz
- joghurt
- liszt (v.keményítő)

Elkészítés:
1 kg pucolt almát tökgyaluval vékony csíkokra reszelünk. Egy edénybe pici sót, 1 evőkanál mézet vagy szőlőcukrot, 2 evőkanál olívaolajat teszünk, erre a reszelt almát, és a tetejére egy evőkanál őrölt fahéjat. Feltesszük a tűzre, amíg fel nem forrósodik (4-5 perc), hagyjuk, hogy az alma jól megbarnuljon és összeessen. Ez után felöntjük vízzel, hogy ellepje, forrás után pedig behabarunk egy joghurtot 2 evőkanál rizsliszttel, majd ezzel is megrottyantjuk


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas álom » Fahéjas császármorzsa » Almás-fahéjas kuglóf » Fahéjas isler
» Fahéjas madártej » Almás-fahéjas ragacs » Fahéjas töltött fánk » Mézes-fahéjas almás süti
» Fahéjas almagombóc » Fahéjas tekercs mázzal » Fahéjas rudacska » Fahéjas, almás csiga
» Fahéjas-szilvás sütemény » Omlós fahéjas keksz » Fahéjas golyó » Fahéjas püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.