Tutireceptek.hu fejléc

Epres piskótaszelet fehércsokis krémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás,
1 vaníliarúd kikapargatott belseje,
18 dkg cukor,
18 dkg liszt,
10 dkg vaj, folyósra olvasztva és kihűtve.

A sziruphoz:
10 dkg cukor,
fél dl víz,
1 dl brandy.

A töltelékhez:
30 dkg fehér csokoládé, apróra tördelve,
35 dkg natúr tejszínes krémsajt,
25 dkg puha vaj,
1 zöldcitrom leve és 2 zöldcitrom reszelt héja.

1-2 evőkanál porcukor a megsült piskóta kifordításához, felvágásához.

Az összeállításhoz:
50 dkg friss eper.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) és sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es, keskeny peremű sütőlemezre.

A tojásokat, a cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét robotgéppel 7 perc alatt nagyon habosra keverjük, majd a tojáshabba fakanállal óvatosan, széles mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet. Ezután ugyancsak finom mozdulatokkal belekeverjük az olvadt, kihűlt vajat is, és a piskótamasszát széles pengéjű késsel egyenletesen szétterítjük a sütőlemezen.

A piskótát 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kifordítjuk egy porcukorral vékonyan meghintett, nagy vágódeszkára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és felvágjuk 3 db egyenlő méretű téglalappá.

Közben elkészítjük a tölteléket. A fehér csokit gőz fölött kevergetve puhára olvasztjuk, aztán robotgéppel összehabosítjuk a vajat a tejszínes sajtkrémmel és a zöldcitromlével. A megolvasztott csokit apránként beledolgozzuk a géppel a vajas-sajtkrémes keverékbe, és végül belevegyítjük a reszelt zöldcitromhéjat is.

Megcsináljuk a szirupot: a cukrot és a vizet mérsékelt tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik, aztán hozzáöntjük a brandyt és a szirupot lehúzzuk a tűzhelyről.

Az epret kicsumázzuk, megmossuk, majd az 1/3-át félretesszük a díszítéshez, a többit pedig elnegyedeljük, illetve apró falatokra vágjuk. Vigyázzunk, a felaprított eper ne legyen pépes!

Összeállítjuk az édességet. Az első piskótalapot meglocsoljuk a szirup 1/3-val, rákenjük a töltelék 1/4-ét és ráhintjük a felaprított eper ½-ét. Ezután az első piskótalapra ráhelyezzük a második piskótalapot, meglocsoljuk a maradék szirup ½-vel, majd megkenjük a megmaradt töltelék 1/3-val és megszórjuk az összes, maradék felaprított eperrel. Jön az utolsó piskótalap: ráhelyezzük az előző két lapra és rálocsoljuk a maradék szirupot.

Az összeállított édesség tetejét és oldalait bekenjük a megmaradt töltelékkel, feldíszítjük a félretett eprekkel és betesszük 1 éjszakára a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gofri banánkrémmel » Gyors epres krém » Epres gyümölcstorta » Dinnyesaláta borkrémmel
» Epres csirkemell saláta » Kevert mákos citromkrémmel » Epres spiráltorta » Epres-málnás ital
» Piskótaszelet (update 2) » Epres-barackos-túrós-habos » Márványos epres kenyér » Epres-banános smoothi
» Piskóta gesztenyekrémmel » Epres fincsi krémes » Diétás epres túrótorta » Kosárka csokikrémmel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.