| Epres muffin almadarabokkal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dl liszt 1 dl cukor 1 csomag sütőpor fél mk szódabikarbóna fél tk őrölt fahéj fél tk őrölt szerecsendió fél tk só 2 pohár epres krémjoghurt 3 ek tejföl 1 nagy tojás 1 citrom reszelt héja 30 ml olvasztott vaj 1 apróra kockázott alma 2 ek cukor 1 tk őrölt fahéj Elkészítés: Egy tálban összekeverem a lisztet, cukrot, a sütőport, a fél teáskanál fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Egy kisebb tálban krémesre keverem tojást, a joghurtot, tejfölt. Ehhez jön még az olvasztott vaj és a reszelt citromhéj. A két tál tartalmát finoman összekeverem, majd hozzáadom az almadarabkákat. Ez a sűrű egyveleg kerül a muffinformákba. A mélyedésekbe én egy-egy csepp olajat öntök, bele a papírkosárkák és amíg összeállítom a tésztát, addig a papír átnedvesedik, és villámgyorsan lehúzható a kész, kihűlt sütikről. A tetejére szórok a cukor és az 1 teáskanál fahéj keverékéből még így, amikor nyers a tészta. Előmelegített sütőben 25 percig sütöm, amíg aranybarna nem lesz. Tanácsok: Mérőpohárral csinálom, azért van dl-ben megadva. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |