| Eperszörp, málnaszörp, ribizkeszörp hidegen. receptItalok, koktélok Hozzávalók: 1 kgr eper 2 dl viz 2dkg citromsav/gyógyszertári/ cokor szalicil kevés /gyógyszertári/ Elkészítés: Az eperre megtisztitás után , beletesszük a vizet acitromsavat és a szalicilt.Egynapig állni hagyjuk. Majd az egész szemeket lemerjük a lét levesszürön átcsorgatjuk és ahány liter a lé annyiszor 60-80 dk cukrot rakunk bele.Ha a cukor elolvad dunctos üvegbe őntjük tetejére késhegynyi szalicilt szorunk majd ruhával letakarjuk,majd pár nap mulva csavaros tetővel lezárjuk nemromlik meg bármeddig eláll.Probáld ki nem bánod meg. Tanácsok: minden lédus gyümölcsöt lehet hidegen eltenni.Megmosni 1 kg hoz 2- 3.5 dl vizet 2 dkg citromsavat , szalicilt tenni bele egy nap állni hagyni,a gyümölcsöt lemerni, átszürni először nagyobb lyuku szürővel majd levesszürön, átcsorgatni.Ahány liter a lé annyiszor 70-80 dkg cukrot tegyél bele.Ne törd és ne mixerezd a gyümölcsöt mert a citromsav kiemeli a levét és szép tiszta lesz. A fennmaradó gyümölcsöt ha magos paszirozd át tegyél bele dzsemfix befőzőt a tasak utasitása szerinti mennyiséget és forrald fel,a cukrot izlés szerint tegyél bele,ujra forrás után pár perc és kész finom lekvárt készithetsz. A receptet beküldte: yrisz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |