| Eperkehely citromos krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 17, 5 dkg liszt 3 dkg porcukor 10 dkg kemény vaj 1 tojás 2 ek hideg víz 7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggató 12 lyukú muffin sütő vagy kosárkaforma A citromkrémhez: 2 tojás 5 dkg vaj 1 citrom 7,5 dkg porcukor 1 dl tejszín Díszítés: 30 dkg apró eper Elkészítés: Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd 10 percig hűtőbe pihentetjük. A tésztát gyúródeszkán, 30 cm átmérőjű és 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a köröket és a muffin sütő mélyedéseibe tesszük. Szurkáljuk meg egy villával, tegyük előmelegített sütőbe és 10-12 perc alatt 180°C- fokon készre sütjük. A ciromkrémhez a tojásokat üssük fel, csorgassuk egy tűzálló edénybe, majd villával verjük fel, szórjuk bele a porcukrot, a citromot facsarjuk ki és a sárga héját reszeljük le. Add a citrom levét és a héját a tojásos masszához és tedd hozzá a vajat is. Vízgőz fölé tesszük egy hőálló tálba és kevergetve addig hagyjuk a gőz fölött, amíg a massza be nem sűrűsödik. Ha kihűlt a krém, hozzáadunk 1 ek tejszínt a többit felverjük habbá és ezt is hozzákeverjük. A kelyhek alját megkenjük 2 ek vízzel hígított lekvárral. (ribizli, málna, eper, meggy) Ezután rakjuk a citromkrémet a kelyhekbe, a közepébe 1 egész szem eper a többit félbe vágva rendezgessük az egész eper körül. Tejszínhabbal díszíthetjük. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Ildibildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |