| Eper fagylalt (vissza a nyárba) receptFagylaltok Hozzávalók: * 50 dkg földieper * 10 dkg porcukor * 2 cs vaníliás cukor * 1 ek citromlé * 50 dkg mascarpone sajt * 125 ml tejszín Elkészítés: Az eperszemeket megmossuk, megtisztítjuk. Botmixerrel, vagy turmix géppel pürésítjük. A tejszínből habot készítünk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az elkevert tejszínhabhoz hozzáadjuk a pürésített epret, vaníliás cukrot, cukrot, és a citromlevet. Fagylaltgépbe öntjük, majd hűtőbe tesszük. Ha nincsen fagylaltgépünk, keverjük el alaposan, s úgy helyezzük a mélyhűtőbe. Eperkockákkal- vagy szeletekkel díszítjük, tejszínhabbal tálaljuk. Tanácsok: Az eper amellett, hogy rendkívül esztétikus és finom, rengeted C-vitamint tartalmaz, mely erősíti az immunrendszert. Tartalmaz továbbá káliumot, mely elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Az eperből készült finomságok segítenek a télen elvesztett vitaminok és ásványi anyagok pótlásában. Eperből számtalan finom és tápláló ételt készíthetünk, csupán a fantáziánk szabhat határt. Natúr joghurttal és mézzel keverve természetes gyümölcsjoghurtot kapunk, más gyümölcsökkel társítva torta, vagy másformába helyezhetjük, s zselével leöntve a hűtőben állni hagyjuk. Így egy könnyű, hideg édességet kapunk. Zsírtartalom: nuku gramm A receptet beküldte: .Alexa. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |