| Előételnek használom, nagyobb ünnepi evés előtt receptSaláták, öntetek Hozzávalók: kefir joghurt majonéz tejföl saláta (bármilyen) uborka (főleg kígyó) savanyúuborka zeller (meghámozva, csíkokra vágva) dió (összetörve) mogyoró (darabolva) alma párolt zöldség, ha nincs konzerv is jó kukorica paprika paradicsom újhagyma póréhagyma lilahagyma bors vegeta (vagy más) olivaolaj Elkészítés: Minden, de minden hozzávalót külön-külön tálkába teszek fel az asztal közepére, darabolva. Semmiből nem kell sok, mert mindenki a saját tányérjába szed abból, amit szeret és azzal önti le, amit szeret. Érdemes az öntetnek valókat előre megsózni egy picit és összekeverni. Tanácsok: Saját magam próbáltam ki, mert idős rokonok is vannak a nagy ünnepeknél az asztal körül, akiknek a nehezebb étel már kissé lassabban emészthető. Miután nem a szokásos előételt tettem fel, hanem ezt, nagyon érdekesen néztek rám a vendégek, de miután elfogyasztották és a vacsora és a desszert megevése után sem érezték a teltség szörnyű, puffasztó kínját, igen boldogok voltak. Azóta is ilyen dolgokat rakok fel az ünnepi asztalra, vagy a baráti társaság meghívásakor is. Teljesen átszokott mindenki, annyira könnyű és tápláló.Bármit ehetsz utána, semmi bajod nem lesz. Ez szintén a saját szádíze és a rokonok, barátok kedve szerint készíthető. Minden belefér, amit szerettek. Egy a lényege, külön tálkába kell rakni őket. Ha marad, ami nem szokott előfordulni, akkor az egészet összekavarod egy nagy tálba és másnap nagyon finom vacsora. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Katinkaboszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |