| Elisenlebkuchen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg barna héjas mandula és 10 dkg dió vagy mogyoró darálva 5 dkg marcipánmassza reszelve 2 tojás 15 dkg porcukor 10 dkg kandírozott citrom és narancshéj vegyesen 5 dkg mazsola fél citrom és fél narancs reszelt héja 1 tk. mézesfőszerkeverék 1 púpos mk. fahéj 50 db 4 cm átmérőjű ostyalap Mázhoz: puncsos: 1 ek.vörösbor, 1 ek. rum, annyi porcukorral keverve, hogy méz sőrűségű legyen. citromos: 1 ek.citromlé porcukorral kenhetőre keverve olvasztott étcsokoládé olvasztott tejcsokoládé Elkészítés: A kandírozott héjakat és a mazsolát a mandulával együtt beteszem az aprítógépbe és megdarálom, hozzászórom a nagylyukú reszelőn megreszelt marcipánt is, pörgetek még rajta párat. A tojásokat a cukorral, főszerekkel, reszelt héjakkal habosra keverem,hozzáadom a darált diót, mandulás keveréket, alaposan eldolgozom és egy tálban lefedve másnapig a hűtőbe teszem. Az ostyalapokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és egy csapott teáskanálnyi masszát teszek rájuk. A kanalat mindig vizezem, és a halmokat vizes kézzel lelapítom egy kicsit. 150 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm. Tanácsok: A kihűlt korongokat bekentem a különféle mázakkal és hagytam teljesen megszáradni. Pár nap dobozban töltött pihenő után az igazi, mert összeérnek az ízei A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |