Tutireceptek.hu fejléc

Elisenlebkuchen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg barna héjas mandula és
10 dkg dió vagy mogyoró darálva
5 dkg marcipánmassza reszelve
2 tojás
15 dkg porcukor
10 dkg kandírozott citrom és narancshéj vegyesen
5 dkg mazsola
fél citrom és fél narancs reszelt héja
1 tk. mézesfőszerkeverék
1 púpos mk. fahéj
50 db 4 cm átmérőjű ostyalap

Mázhoz:

puncsos: 1 ek.vörösbor, 1 ek. rum, annyi porcukorral keverve, hogy méz
sőrűségű legyen.
citromos: 1 ek.citromlé porcukorral kenhetőre keverve
olvasztott étcsokoládé
olvasztott tejcsokoládé

Elkészítés:
A kandírozott héjakat és a mazsolát a mandulával együtt beteszem az aprítógépbe és megdarálom, hozzászórom a nagylyukú reszelőn megreszelt
marcipánt is, pörgetek még rajta párat.
A tojásokat a cukorral, főszerekkel, reszelt héjakkal habosra keverem,hozzáadom a darált diót, mandulás keveréket, alaposan eldolgozom és egy
tálban lefedve másnapig a hűtőbe teszem.

Az ostyalapokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és egy csapott teáskanálnyi masszát teszek rájuk. A kanalat mindig vizezem, és a halmokat vizes kézzel lelapítom egy kicsit.
150 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm.

Tanácsok:
A kihűlt korongokat bekentem a különféle mázakkal és hagytam teljesen megszáradni.
Pár nap dobozban töltött pihenő után az igazi, mert összeérnek az ízei


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Õszi szilvás sütemény » Reszelt almás süti » Vasutas szelet » Almás béles
» Dupla csokis cookie » Epres babapiskótás » Vizes piskóta 2. » 10 perces rétes
» Csokibonbon házilag » Pudingkrémes tejszínes süti » Meggyes, pudingos palacsinta » Körtés áfonyás sütemény
» Pelyheske » Mentolos csokoládétorta » Hadidobos » 13 kanalas sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.