| Egyszerű majonézes burgonyasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2kg burgonya 1 nagy doboz tejföl 3/4-e 1 tubus majonéz csipetnyi só, bors 1 teáskanálnyi mustár 1 teáskanálnyi citromlé 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A krumplit meghámozom, felkarikázom, és felteszem főni a megtisztított fokhagymával. Amíg ez fő, emgcsinálom az öntetet. A vöröshagymát apró kockára vágom, majd egy kislábasban felrakom főni kb. 5 percig, hogy ne legyen olyan erős. A tejfölt összekeverem egy tálkában a majonézzel, a mustárral, sózom, borsozom, és hozzáadom a citromlevet. Amikor a hagyma jó, leveszem a gázról és belekanalazom a majonézes cuccba ( én a hagyma főzőlevéből is szoktam egy kicsit hozzátenni), és az egészet összekeverem. Ez mehet be a hűtőbe, majd amikor a krumpli megfőtt óvatosan kiszedem egy nagy tálba, megvárom míg nagyjából meghűl, ráöntöm a majonézes öntetet, és berakom a hűtőbe, és már kész is van a sali. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: pemete Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |