Tutireceptek.hu fejléc

"Egybesült malac" (Bodrogi Gyula) recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 egész malac( olyan 8-10kg körüli konyhakészen)
fél liter mustár
fűszerkeverék(fél-fél mokkáskanál őrölt -bors, -lestyán, -köménymag, -pirospaprika, csipet majoránna, rozmaring)

5-6 gerezd fokhagyma
2 libacomb
2 alma
2 fej vöröshagyma
1 üveg fehérbor
sör
víz
Körethez:
burgonya
petrezselyem zöld
vegeta
vaj

Elkészítés:
A mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket és a sót egy kis edényben összekeverjük.
A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékkel bepácoljuk, majd a tepsibe tesszük. Köré rakjuk a 2 libacombot, a 2 almát és a 2 fej vöröshagymát. Leöntjük egy üveg fehérborral és 1,5 liter vízzel. Lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. 2,5 óra sütés után meglocsoljuk sörrel és fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül. A burgonyát megfőzzük, aprított petrezselyemzölddel, kevés vajjal és egy kevés vegetával összekeverjük, majd a tálra kirakott húsok mellé helyezzük. Friss zöldséggel díszítsük a tálat és fehérborral kínáljuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyulai töltött karaj » Fácán-sült » Őzbatyu » Majoránnás ragu
» Erdei szeletek » Pityókás őzragu » Ízletes sült vadkacsa » Fogoly balzsamecettel
» Sült vadliba birsalmával » Vadgalamb póréhagymával » Ropogós vadkacsa » Vadas leves gazdagon
» Vadnyúl vadasan » Szarvasszelet tejfölösen » Sajtkrémes vadkacsamell » Tejfölös nyúlcomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.