| "Egybesült malac" (Bodrogi Gyula) receptHozzávalók: 1 egész malac( olyan 8-10kg körüli konyhakészen) fél liter mustár fűszerkeverék(fél-fél mokkáskanál őrölt -bors, -lestyán, -köménymag, -pirospaprika, csipet majoránna, rozmaring) só 5-6 gerezd fokhagyma 2 libacomb 2 alma 2 fej vöröshagyma 1 üveg fehérbor sör víz Körethez: burgonya petrezselyem zöld vegeta vaj Elkészítés: A mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket és a sót egy kis edényben összekeverjük. A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékkel bepácoljuk, majd a tepsibe tesszük. Köré rakjuk a 2 libacombot, a 2 almát és a 2 fej vöröshagymát. Leöntjük egy üveg fehérborral és 1,5 liter vízzel. Lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. 2,5 óra sütés után meglocsoljuk sörrel és fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, míg pirosra nem sül. A burgonyát megfőzzük, aprított petrezselyemzölddel, kevés vajjal és egy kevés vegetával összekeverjük, majd a tálra kirakott húsok mellé helyezzük. Friss zöldséggel díszítsük a tálat és fehérborral kínáljuk. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |