| Egybesült karaj mandulaforgáccsal receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg.kicsontozott rövidkaraj 5 ek.világos méz 3,5 dl.száraz fehérbor 10 egész bors 3 szegfűbors 1 csomó leveszöldség 2 vöröshagyma 10 dkg.vaj 2 szelet toast kenyér 10 dkg mandulapehely 1 tojássárgája késhegynyi őrölt fahéj 1/2 csokor kakukkfű 40 dkg mirelit zöldbab néhány ág borsikafű(kihagyható) 2-3 ek.ételsűrítő(másképp is megoldható) 1 csomag mirelit krokett só,bors olaj 1 nejlonzacskó Elkészítés: A 3 ek mézzel összekevert fehérbort a nagy nejlonzacsiba tett húsra öntjük és hozzáadjuk az egész borsot meg a szegfűborsot.A zacsit lezárjuk,éjszakára hűtőbe rakjuk.Közben a húst egyszer megfordítjuk. A leveszöldséget feldaraboljuk.A húst lecsöpögtetjük,a páclevet felfogjuk.A karajt a zöldségekkel és egy 4 cikkre vágott vöröshagymával együtt a tepsibe tesszük.Előmelegített sütőben,200 fokon kb.45 percig sütjük.Közben a vízzel 7,5 dl-re hígított páclével locsolgatjuk. A A vajból 5 dkg-ot megolvasztunk.Rövid hűtés után beledolgozzuk a finomra morzsolt toastkenyeret,a mandulapelyhet, a maradék mézet és a tojássárgáját,majd sóval borssal fahéjjal ízesítjük.A mandulás pépet a húsra nyomkodjuk ás további kb.5 percig sütjük. A zöldbabot a borsika fűvel együtt 1,25 dl.forrásban lévő,sós vízben fedő alatt 5 percig pároljuk.Közben többször megkeverjük.A tepsiből kivett húst melegen tartjuk.Az átszűrt pecsenyelevet felforraljuk,majd beleszórjuk az ételsűrítőt ás összeforraljuk.Sózzuk,borsozzuk. A kroketteket megsütjük.A maradék vajon az apróra vágott maradék hagymát és néhány levél kivételével felaprított kakukkfüvet megfonnyasztjuk.Hozzáadjuk a zöldbabot és sózzuk,borsozzuk.A karajt a mártással, a krokettel meg a zöldbabbal kínáljuk és a félretett kakukkfűvel díszítjük. Tanácsok: Nagyon finom! Elkészítési idő: 115 perc Kalóriatartalom: 850 kcal A receptet beküldte: qui76 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |