| Édes zselé tejszínhabbal és keksszel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Zselé: 7dl víz 6dkg zselatinpor 20dkg cukor piros ételfesték gyümölcsaroma-málna,eper 1citrom leve tejszínhab színes szórócukor Keksz: 250g liszt 75g cukor 40g őrölt mandula 125 g vaj 1tojás 1csipet sütőpor 1 csapott teáskanál őrölt fahéj színes,ezüst szórócukor Elkészítés: Zselé: A vizet,a zselatinport,a cukrot keverd el hidegen.Majd lassan főzd fel.Ha felfőtt,szedd le a habját,tedd bele az ételfestéket,az aromát és facsard bele a citrom levét.A zselével töltsd kb.kétharmadig a poharakat.A kész zselét tedd két órára a hűtőbe. Keksz:A vajat darabold fel és olvaszd fel szobahőmérsékleten.A lisztet,a cukrot,a sütőport,a fahéjat és a mandulát keverd össze.A massza közepén vájj egy üreget,oda tedd a vajat.Add még hozzá a tojást és gyúrd össze a tésztát.A tésztából formázz golyót,tartsd egy órán át a hűtőben.A sütőt melegítsd fel elő 180fokra.A tésztát nyújsd ki,vágj ki belőle csillagokat,majd azokat fektesd a papírral kibélelt tepsire,szórd meg a színes és ezüstszínű díszcukorral,és tedd be 10percig a sütőbe.A kekszeket tedd rácsra,hadd hűljenek ki.Kb.10 perccel tálalás előtt fújd rá a tejszínhabot a zselére.A tetejét szórd meg porcukorral és színes díszcukorral. A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |