| "Disznótoros"leves, ahogy én készítem. receptLevesek Hozzávalók: -50 dkg sertés lapocka -2 fej közepes vöröshagyma -3 db közepes sárgarépa -2 db -"- zöldség -3 közepes burgonya -4 szál zeller zöld -1 tv paprika -1 paradicsom -3 marék rizs -só,szemes bors,köménymag,vegeta -3 babérlevél -tejföl izlés szerint Elkészítés: -A nyersanyagokat,a paradicsom,paprika kivételével,kockára vágjuk. -A hagymát kevés zsirban világosra pároljuk. -Hozzáadjuk a húst. -Mikor levet engedett megfűszerezzük.Ekkor tesszük bele a babért és köményt is.Kevés vízzel felengedjük.A húst félpuhára főzzük,nem szabad forralni,csak pöszörögjön,hogy ne legyen zavaros. -Ha a hús félig megpuhult,hozzáadjuk a zöldségféléket( a burgonya kivételevel),és a négybe vágott paprikát,paradicsomot. -Vizet adunk hozzá(amennyi levest főzni akarunk,de ne legyen ritka sem). -A rizst jól megmossuk,és ha a zöldségféle megpuhult a leveshez adjuk a burgonyával együtt. -Ha elkészült a leves, a tejfölt egy kis leves lével simára keverünk.Majd a leveshez keverjük. -Jó étvágyat! Tanácsok: Rizs helyett használhatunk tarhonyát is. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: Encsy75 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |