| Diós pite, ahogy én készítem receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 egész tojás 1 cs. sütőpor 1 ek tejföl 1/2 citrom héja és leve csipet só A töltelékhez: 4 tojás 20 dkg porcukor 2 ek tej 20 dkg darált dió 2 dl sárgabarack lekvár Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük. Míg pihen a tészta, elkészítjük a diós tölteléket. Ehhez a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először belekeverjük a darált diót, a végén a cukros-tojásos egyveleget is. A tészta 2/3-át kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából hosszú rudakat hengergetünk, és a tésztára pakoljuk, rácsot képezve. Előmelegített sütőben sütjük. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |