| Diós finomság gluténmentesen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 db tojás 8 evőkanál darált dió 5 evőkanál gluténmentes liszt 1/2 csomag sütőpor 10 evőkanál víz 10 evőkanál cukor A töltelékhez: 6 dl tejszín 20 dkg darált dió 1 dl tej 2 evőkanál rum 3 evőkanál porcukor 2 csomag zselatin fix Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 10 evőkanál vízzel és 10 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, 8 evőkanál darált diót, 5 evőkanál lisztet és a sütőport. Tortaformába öntjük, és 160-170 fokos előmelegített sütőben 1 óráig sütjük. Ha kivesszük piskótát, hogy ne essen össze, a formával együtt megfordítjuk, és így hagyjuk kihűlni, így nem esik össze. A krémhez a diót felfőzzük 1 dl tejben, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a rumot. A keményre felvert tejszínhabhoz fokozatosan adjuk a kihűlt diót, hozzátesszük a zselatin fixet, és óvatosan elkeverjük. A piskótát 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |