Tutireceptek.hu fejléc

Diós finomság gluténmentesen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 db tojás
8 evőkanál darált dió
5 evőkanál gluténmentes liszt
1/2 csomag sütőpor
10 evőkanál víz
10 evőkanál cukor
A töltelékhez:
6 dl tejszín
20 dkg darált dió
1 dl tej
2 evőkanál rum
3 evőkanál porcukor
2 csomag zselatin fix

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 10 evőkanál vízzel és 10 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, 8 evőkanál darált diót, 5 evőkanál lisztet és a sütőport.

Tortaformába öntjük, és 160-170 fokos előmelegített sütőben 1 óráig sütjük. Ha kivesszük piskótát, hogy ne essen össze, a formával együtt megfordítjuk, és így hagyjuk kihűlni, így nem esik össze.

A krémhez a diót felfőzzük 1 dl tejben, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a rumot. A keményre felvert tejszínhabhoz fokozatosan adjuk a kihűlt diót, hozzátesszük a zselatin fixet, és óvatosan elkeverjük.

A piskótát 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol finomság » Meggyes finomság » Capuccinós finomság » Banános finomság
» Ananászos finomság » Gyümölcshabos finomság » Málnás finomság » Vadas finomság
» Almás-fahéjas finomság » Kávékrémes finomság » Émi joghurtos finomsága » Tejfölös finomság
» Babapiskótás finomság » Szedres-túrós finomság » Kekszes finomság » Poharas finomság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.