| Dednagyi ketszersult palacsintaja receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12-14 palacsinta hazi szilvalekvar (persze barmilyen mas lekvart is hasznalhatsz, de ezzel a legfinomabb) 1 turo 1 tojas sargaja 1 vanillin cukor 1 tejfol keves porcukor Elkészítés: A turot osszekeverjuk a tojassargajaval es a vanillincukorral(sargaturo), majd a palacsintakat megkenjuk vastagon a lekvarral, majd a sargaturoval es feltekerjuk oket. Az igy elkeszitett palacsintakat belehelyezzuk egy tepsibe(a tepsi aljara locsolhatsz egy keves olajat, hogy ne ragadjon le). A tejfolt kikeverjuk egy keves porcukorral es a palacsintak tetejere ontjuk, majd mehet a sutobe, 220 fokon kb fel orara.Amikor szepen megpirult a tetejekivesszuk es akar hidegen, akar melegen mar fogyaszthatjuk is! Tanácsok: Ha tobb retegben rakod a palikat a tepsibe, erdekes formakat kaphatsz szeleteleskor, bar akkor nem fog megpirulni mindegyiknek az alja, ami szerintem a legfinomabb! Ha a lekvar helyett mas gyumolcsoket hasznalsz is nagyon finom lesz! Mi mar csak igy csinaljuk a palacsintat otthon! Nem lehet rola leszokni! A receptet beküldte: masa.mate Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |