| Darált hússal töltött burgonya - tavasziasan receptHúsételek Hozzávalók: 8 közepes db burgonya 25 dkg darált sertéshús 1 közepes fej vöröshagyma 2 ek petrezselyem 1 kk fűszerpaprika 1 ek mustár 1 csipet kakukkfű 2 db tojás 1 gerezd fokhagyma 1.5 dl tejföl 15 dkg trappista sajt 1 db babérlevél 1 teáskanál köménymag só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: Az alaposan megmosott krumplikat a babérlevéllel és a köménnyel együtt sós vízben puhára főzzük. A krumplikat meghámozzuk, tetejüket levágjuk, a belsejüket kivájjuk. A darált húst elkeverjük a felaprított hagymával, a paprikával, a kakukkfűvel, a mustárral, az átnyomott fokhagymával, 1 tojással, a petrezselyemmel és egy maroknyi reszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk. A krumplik üregét megtöltjük a keverékkel, majd visszetesszük rájuk a levágott tetejüket. Kivajazott tepsiben, alufóliával lefedve előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A tejfölt elkeverjük a másik tojással, sózzuk. Fél óra sülés után levesszük a fóliát, és ezt a szószt rákenjük a tetejükre, majd a maradék reszelt sajtot pakoljuk rájuk. Így sülnek még további 20 percig, amíg a sajt rápirul a krumplikra. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |