| Currys-zöldséges lencse (Nők lapja) receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 200 g lencse 1+1 közepes fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 400 g karfiol 400 g brokkoli 150 g sárgarépa 2 ek olaj 2 kk curry/kurkuma 1 kk ételízesítő 2 dl tejföl 1 csapott ek. rizsliszt só bors 1 szelet piros húsú paprika 1 menta-/petrezselyembóbita Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, leöblítjük, 1 órára beáztatjuk hideg vízbe, majd az áztatólében feltesszük főni. A lencséhez adjuk a babérlevelet, a meghámozott fokhagymát és az egyik fej hagymát, só nélkül, félig lefedve puhára főzzük (30 perc). Közben a karfiolt és a brokkolit kisebb rózsákra bontjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk. A maradék 1 fej hamgymát finomra vágjuk, és üvegesre fonnyasztjuk az olajban. Megszórjuk a curryvel/kurkumával, hozzáadjuk a sárgarépát és az ételízesítőt, 2 percig pirítjuk. Aláöntünk 3 dl vizet, felforraljuk, aztán beletesszük a karfiolt és a brokkolit, fedő alatt 12-15 percig főzzük. A lencsét leszűrjük. Elkeverjük a tejfölben a rizslisztet, a zöldségekhez adjuk, 2-3 percig főzzük-sűrítjük, végül beleforgatjuk a lencsét, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és éppen csak átforrósítjuk. Nem túl mély tálba szedjük, tetejét néhány paprikacsíkkal és menta-/petrezselyembóbitával díszítjük. Köretként vagy egytálételként kínálhatjuk. A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |