| Cukkinifasírt joghurtos mártogatóval receptZöldséges ételek Hozzávalók: ½ kg cukkini só 1 cs. snidling 2 cikk fokhagyma 4 ek parmezán, reszelve 4 ek liszt 2 tojás ½ tk. sütőpor só bors olaj Elkészítés: A cukkinit reszeljük le, sózzuk meg és hagyjuk állni 10 percig. A kifacsart cukkinihez keverjük hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a liszttel elkevert sütőport is, dolgozzuk össze. Kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, a cukkinis masszából evőkanállal tegyünk rá egy-egy adagot. A kanállal igazítjuk a formáját. Ha egyik oldala megsült, óvatosan átfordítjuk. A kész lepénykéket papírszalvétára szedjük ki. Joghurtos mártogatóval kínáljuk. Mártogató: 1 pohár joghurban elkeverünk 1 ek. snidlinget, 1 cikk zúzott fokhagymát, 1/2 reszelt (besózott és kinyomkodott) kígyóuborkát,egy fél citrom levét, jól megborsozzuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |