Tutireceptek.hu fejléc

Csülkös-káposztás rakottas* recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kicsontozott csülök
3-4 szem fekete bors
3 lime levél
3 babérlevél

héjában főtt burgonya
10 dkg savanyú káposzta
1 doboz tejföl
tetejére sajt

Elkészítés:
A csülköt jól megmosom és hideg vízben felteszem főni a fűszerekkel. Eközben a korábban megfőtt és meghámozott burgonyát felkarikázom. Amikor a csülök megpuhul, tetszés szerinti darabokra vágom. Én kockáztam.

Egy jénai tál alját kicsit kizsíroztam, majd elkezdem sorba rakosgatni a belevalókat. Alulra burgonya kerül, erre jöhet a csülök hús, majd a jól átmosott savanyú káposzta. Ne felejtsünk fűszerezni. Meglocsolom tejföllel. Újabb burgonya sor, és így tovább. A tetejére már nem tettem burgonyát, de csak azért meg elfogyott. Így a felső réteget locsoltam meg a tejföllel.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem nagyjából 45-50 percig. Ekkor tettem rá a reszelt sajtot és további 10 percre visszatoltam a forró sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ételre.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbós pulyka » Csirkés karfiol » Padlizsánpaprikás » Baszk palacsinta
» Húsos karfiol » Pásztorpite » Minerva sóletje » Sertéskorona
» Rakott túrósburgonya » Paprikás krumpli nokedlivel » Káposztás paszuly II » Holland rakott tojás
» Mazsolás túrógombóc » Tarhonyás rakott zöldbab » Ropogós tészta zöldséggel » Sajtos rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.