| Csülkös-káposztás rakottas* receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kicsontozott csülök 3-4 szem fekete bors 3 lime levél 3 babérlevél só héjában főtt burgonya 10 dkg savanyú káposzta 1 doboz tejföl tetejére sajt Elkészítés: A csülköt jól megmosom és hideg vízben felteszem főni a fűszerekkel. Eközben a korábban megfőtt és meghámozott burgonyát felkarikázom. Amikor a csülök megpuhul, tetszés szerinti darabokra vágom. Én kockáztam. Egy jénai tál alját kicsit kizsíroztam, majd elkezdem sorba rakosgatni a belevalókat. Alulra burgonya kerül, erre jöhet a csülök hús, majd a jól átmosott savanyú káposzta. Ne felejtsünk fűszerezni. Meglocsolom tejföllel. Újabb burgonya sor, és így tovább. A tetejére már nem tettem burgonyát, de csak azért meg elfogyott. Így a felső réteget locsoltam meg a tejföllel. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem nagyjából 45-50 percig. Ekkor tettem rá a reszelt sajtot és további 10 percre visszatoltam a forró sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ételre. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |