| Csomboros-káposztás marhalábszár római tálban receptEgytálételek Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna 1 nagyobb vöröshagyma 60-70 dkg kicsontozott marhalábszár 1,5 kg fejes káposzta 3 evőkanál árpagyöngy (gersli) vagy rizs kb. 1 evőkanál só, fél kiskanál őrölt fekete bors 1-1 kis csokor kapor és csombor 1-2 evőkanál 10 %-os ételecet Elkészítés: A szalonnát apróra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. A húst - miután az esetleges hártyáit lefejtettük - 1 centis kockákra, míg a kitorzsázott káposztát kétszer ekkorára daraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk, és az árpagyönggyel, a sóval, a borssal meg az apróra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük. Ezután az előírás szerint beáztatott cserépedénybe átszedjük, kb. 7 deci vizet ráöntünk, lefedjük, majd sütőbe tesszük, amit a közepesnél kicsit kisebb lángra. Az ételt kb. 3 órán át pároljuk, közben párszor megkeverjük. Tálalás előtt ha kell, utánafűszerezzük, végül ecettel pikánsra ízesítjük. Elkészítési idő: 210 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |