Tutireceptek.hu fejléc

Csomboros-káposztás marhalábszár római tálban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
60-70 dkg kicsontozott marhalábszár
1,5 kg fejes káposzta
3 evőkanál árpagyöngy (gersli) vagy rizs
kb. 1 evőkanál só, fél kiskanál őrölt fekete bors
1-1 kis csokor kapor és csombor
1-2 evőkanál 10 %-os ételecet

Elkészítés:
A szalonnát apróra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. A húst - miután az esetleges hártyáit lefejtettük - 1 centis kockákra, míg a kitorzsázott káposztát kétszer ekkorára daraboljuk.
Az így előkészített hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk, és az árpagyönggyel, a sóval, a borssal meg az apróra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük.
Ezután az előírás szerint beáztatott cserépedénybe átszedjük, kb. 7 deci vizet ráöntünk, lefedjük, majd sütőbe tesszük, amit a közepesnél kicsit kisebb lángra.
Az ételt kb. 3 órán át pároljuk, közben párszor megkeverjük.
Tálalás előtt ha kell, utánafűszerezzük, végül ecettel pikánsra ízesítjük.

Elkészítési idő: 210 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos római rizs » Jénai tálban sült bab » Sajtos csirke római tálba » Marhalábszár pörkölt
» Romai talban keszitett.. » Csőtészta római módra II. » Csirke római tálban » Sündisznó (római tálban)
» Marha római tálban » Római saláta » Sült csülök Pataki tálban » Római tálban sült csülök
» Csirkecomb római tálban » Csőtészta római módra » Római csirke » Tálban Főtt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.