Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládétölcsér - ribizliparféval és grillázzsal recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
8 tölcsérhez:

20 dkg étcsokoládé,
30 dkg ribizli,
2 dl tejszín,
4 tojásfehérje,
10 dkg porcukor,
fél citrom reszelt héja,
5 dkg barna cukor,
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
A csokitölcsérekhez vízfürdőt készítünk. A felső edénybe tördeljük a csokoládét, és a gőz fölött megolvasztjuk. Fontos, hogy a felül levő edény alja ne érjen a vízbe! A sütőpapírt kb. 15x20 cm nagyságú lapokra vágjuk. A hosszabbik oldalt középen meghajlítva tölcsérré formázzuk.
A felolvadt csokoládét a tölcsérekbe merjük, az oldalán körbefolyatjuk, és a felesleget kicsorgatjuk, hogy csak a falán legyen csokoládé. Fektetve, kicsit megemelve, tálra tesszük (hogy kicsepegjen a maradék) – tojáskarton, őzgerincforma ideális ehhez a művelethez. Hűtőbe tesszük, és 20-30 perc alatt megdermesztjük.
A parféhoz a ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük. Ehhez a ribizlifürtöket tartsuk mély tál fölé,
és a száron a villa ágait végighúzva, lepotyognak a szemek. Megmossuk, 10 dkg-ot félrerakunk, a többit leturmixoljuk a reszelt citromhéjjal. A tejszínt kemény-habbá verjük. A tojásfehérjét a porcukorral szintén habbá verjük, majd nagyfejű kanállal óvatosan összeforgatjuk a tejszínt
a ribizlipürével, majd a tojáshabbal, belerakjuk a félretett ribizli-szemeket. Habzsákba töltjük,
a csokitölcsérekbe nyomjuk, és fagyasztóba tesszük legalább 2 órára. Ekkor még ne húzzuk le a csokitölcsérekről a papírt!

A grillázshoz karamellizáljuk az 5 dkg barna cukrot, beleszórjuk a mandulát, összeforgatjuk. Szilikonlapra vagy sütőpapírra öntjük, ráborítunk egy másik sütőpapírt, majd fél centi vastagra egyengetjük, nyújtófával nyújtjuk-lapítjuk. Fontos, hogy még melegen kinyújtsuk, különben megköt, megkeményedik, és már nem tudjuk formázni.
Hagyjuk kihűlni, majd háromszögekre vagy más érdekes formákra daraboljuk.
Tálaláskor a csokitölcsér száját éles késsel egyenesre vágjuk, lehúzzuk róla a papírt, tányérra fektetjük-állítjuk, és a grillázsdarabokkal díszítjük. A tányért dekorálhatjuk még kristálycukorba mártott ribizlivel, és más friss bogyós gyümölcsökkel.

Tanácsok:
A parfé: tejszínhabbal dúsított, formában fagyasztott fagylalt.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Grillázzsal töltött ostya » Diótorta grillázzsal » Mogyorós csokoládés fagyi » Tejszínes pálcikás jégkrém
» Rumos fagylaltkehely » Görögdinnye szorbet » Ananász sorbet » A titkos édesség
» Olasz kávéfagyi » Málnás kedvenc » Áfonyafagylalt » Tejszínes citromfagylalt
» Kávéparfé » Café Cuba » Vienetta » Házi gyümölcs fagyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.