Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés-kókuszkrémes tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

6 tojás
8 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
5 evőkanál liszt

A krémhez:

3 dl tej
5 ek cukor
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
1 cs vaníliás pudingpor

A bevonathoz:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokiforgács

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 gokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.

A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük, majd a vajjal jó habosra, krémesre keverjük.

A tekercset a papírból kibontjuk és a krémmel betöltjük és feltekerjük. Hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, a keményre vert tejszínnel bevonjuk. Csokiforgáccsal, meggyel díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya tekercs » Rántotta tekercs » Tavaszi tekercs » Virslis tekercsek
» Epres piskótatekercs » Töltött tekercs » Virslis tekercs » Spagettis padlizsántekercs
» Banános tekercs(Kata-féle) » Lyoni pástétomtekercs » Feketeerdő tekercs » Bounty-tekercs
» Gyümölcsös zebra tekercs » Palóc tekercs » Sajtos tekercs 2 » Citromos keksztekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.