Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés gesztenyeszív (nem kell sütni)! recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg hámozott mogyoró;
50 dkg gesztenyemassza;
6 dkg margarin;
1 tojássárgája;
1 dl rum;
2 evőkanál porcukor;
10 dkg tortabevonó étcsokoládé.

Elkészítés:
A mogyorót zsiradék nélkül, egy serpenyőben megpirítjuk. Amikor kihűlt, apróra daráljuk. Közben a gesztenyemasszát 5 dkg margarinnal, a tojássárgájával, a rummal és a mogyoróval habosra keverjük. Egy kb. 30x30 cm-es alufólia lapot megkenünk a maradék vajjal, megszórjuk egy evőkanál porcukorral. Közepére halmozzuk a gesztenyét, tenyérre kissé ellapítjuk, megszórjuk a maradék 1 evőkanál porcukorral, majd kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű szív formávalkiszúrjuk. A csokit gőz felett felolvasztjuk, és a gesztenyeszíveket félig belemártjuk, majd egy rácsra rakosgatrjuk őket és hagyjuk, hogy megdermedjen rajtuk a csokoládé.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: zsu784


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés trüffeltorta » Csokoládés keksztekercs » Csokoládés fenyőfadísz » Csokoládés muffin
» Csokoládés narancsbomba » Csokoládés gesztenyecsúcs » Csokoládés frappé » Csokoládés karamell torta
» Csokoládés tejberizs » Csokoládés ecklerfánk » Csokoládés molnárka » Csokoládés banánkrém
» Csokoládés-céklás sütemény » Csokoládés gyufaszálak » Zabkorpás-csokoládés keksz » Csokoládés ostya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.