| Csokis piskóta narancsszósszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás csipetnyi só 10 dkg liszt 10 dkg cukor 20 dkg étcsokoládé 12 dkg vaj A szószhoz 5 dl frissen facsart narancslé 4 tojássárgája 10 dkg cukor A díszítéshez porcukor Elkészítés: A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, a lisztet átszitáljuk, a csokoládét darabokra törjük, és vízgőz fölött a vajjal együtt megolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral világosra keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a csokis vajat, beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát egy kivajazott kipattintható tortaformába öntjük, és készre sütjük. Amikor kész, desszertestálra helyezzük. Kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. A szószhoz a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a felforralt narancslevet, végül kis lángon sűrűre főzzük. Áttörjük, kihűtjük, és tálalásig frissen tartjuk. A sütemény mellé kínáljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |