| Csokis palacsinta meggyes túróhabbal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 palacsintához: 20 dkg liszt 3 evőkanál cukrozatlan jó minőségű kakaópor 2 dl tej 2 dl szódavíz 2 nagy tojás 1 evőkanál olaj 1 csipet só 1 evőkanál 3 dl tejszín 60 dkg krémes túró (Landmilch) porcukor vaníliás cukor citromhéj meggy Elkészítés: A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Egy tálban a lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd a tejjel és szódavízzel simára keverjük – a folyadékot folyamatosan, keverés közben hozzáadva. A néhány óra állás során esetleg besűrűsödött tésztát nyugodtan higíthatjuk egy kis tejjel vagy szódavízzel. Felhevítjük a serpenyőt, ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta. A kész palikat egymnás tetejére csúsztatva pihentetjük, hűtjük. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük az általam olyannyira kedvelt krémes túróval (Sparokban kapható, Landmilch márkájú). Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, bio citrom reszelt héjával. A töltelékből a palacsintára halmozunk, majd megszórjuk magozott meggyel, és feltekerjük. Tejszínhabbal, akár csokiöntettel tálalhatjuk. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |