| Csokis-áfonyás-pisztáciás keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 100 g vaj 150 g cukor 2 tojás 1 tk vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd 1 teáskanál cukorral összeaprítva 1 citrom reszelt héja 80 g pisztácia pörkölt, sós, megtisztítva 100 g aszalt vörös áfonya 100 g csoki chips 330 g liszt fél csomag sütőpor Elkészítés: A vajat mikróban kicsit megolvasztom, hogy könnyebb legyen habosra keverni a cukorral. Beleteszem a tojásokat, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját, majd addig keverem, amíg egynemű massza lesz. Mehet bele a vörös áfonya, az apróra vágott pisztácia és a csoki chips, végül pedig a sütőporral elkevert liszt. (Sót nem teszek bele, mert a pisztácia kicsit sós.) Az egész masszát fakanállal sűrű tésztává lehet keverni. Hiába lágy, könnyű belőle (nagyobb üveggolyónyi) golyókat formázni, amelyeket szilikonos sütőpapírral lefedett sütőlapra teszek, majd lisztezett (gyakran lisztezett) villával kétszer egymásra merőleges villaállásban megnyomok, hogy a golyóból korongok legyenek. Előmelegített sütőben, nagyjából 180-200 fok, 8-10 perc alatt készre sütöm. Ebből az adagból 25-30 keksz készülhet, ha az élelmes család nem jár rá a nyers tésztára, mert már az is nagyon finom. Ropogós, mégis omlós keksz. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |