| Csőben sült parajos-ricottás penne receptTésztafélék Hozzávalók: Hozzávalók: 50 dkg penne tészta 25 dkg friss paraj 40 dkg ricotta 1,5 dl tejszín 2 tojás só őrölt bors 3 gerezd fokhagyma 1 piros húsú paprika 5 dkg vaj vaj zsemlemorzsa Elkészítés: A pennét sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, és keverőtálba tesszük. Közben a leszárazott, megmosott parajleveleket leforrázzuk, lecsepegtetjük, és éles késsel nagyobb darabokra vágjuk. A ricotta túrót villával áttörjük, és a tejszínnel, a parajjal, a tojásokkal együtt a tésztához adjuk. Ezután sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a kicsi kockákra darabolt paprikával ízesítjük, és jól összeforgatjuk. A parajos-ricottás tésztát vajazott, zsemlemorzsázott tepsibe tesszük, eligazítjuk, vajdarabokat szórunk a tetejére, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük, és kockákra vágva, forrón tálaljuk. Tanácsok: 30%-os zsírtartalmú habtejszínt használjuk, mert a ricotta száraz. A zsíros tejszínnel kiegészítve krémessé teszi az ételt. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |