| Csőben sült karfiol-brokkoli receptZöldséges ételek Hozzávalók: 60 dkg karfiol, 60 dkg brokkoli, 1 evőkanál ételízesítő, ½ citrom leve A mártáshoz: 2 evőkanál margarin light, 1 evőkanál liszt, 5 dl tej (1,5 %-os), 5 dkg reszelt óvári sajt, 1 dl tejföl (12 %-os), 2 tojássárgája, só, őrölt bors és szerecsendió, margarin, zsemlemorzsa a sütőtálhoz. Elkészítés: A karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, nagyobb rózsákra szedjük, megmossuk. Kb. 1,5 liter vizet forralunk, belekeverjük az ételízesítőt, a citromlevet, és a lobogva forró vízbe csak 2-3 percre beletesszük a karfiolt és a brokkolit. Ezután leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük (vagyis blansírozzuk), és lecsepegtetjük. A mártáshoz egy lábosban felmelegítjük a margarint, belekeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük a tejjel, simára keverjük megsózzuk, szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd 20-30 percig lassú tűzön forraljuk. Ha szükséges, átszűrjük. A sajtot a tejföllel és a tojássárgájával együtt a mártásba tesszük, simára keverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egyenletesen beszórjuk zsemlemorzsával, elrendezzük benne vegyesen a karfiolt meg a brokkolit, és leöntjük a mártással. 220 Celcius-fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |