| Csirkemell mustárosan, narancsos céklán receptLevesek Hozzávalók: 1 nagy egész csirkemell kifilézve 2 narancs 2 evőkanál dijoni magos mustár 1 evőkanál olívaolaj 14 dkg vegyes zöldsaláta 4 cékla előfőzve vagy sütve (alufóliában) só bors Elkészítés: A csirkemellett vágjuk szeletekre, és fólia között klopfoljuk meg kicsit. Reszeljük le 2 narancs héját, és egy kistányérban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A pácba forgassuk a kiklopfolt csirkeszeleteket, alaposan, jusson mindenhová. Hevítsünk fel egy grillserpenyőt, majd mikor már forró, oldalanként 5-6 percig süssük a hússzeleteket. A vegyes salátaleveleket - miután megtisztítottuk - tegyük egy nagy tálba, a narancsot filézzük ki – egy tál felett tegyük, hogy a kicsurgó narancslevet is felhasználhassuk, ezt csurgassuk a salátalevelekre, adjuk hozzá a filézett narancsot, valamint locsoljuk meg kevés olívaolajjal. A céklát ízléses gerezdekre vagy kockákra vágva adjuk a salátához, sózzuk,borsozzuk,forgassuk össze. A csirkeszeleteket vágjuk csíkokra, halmozzuk a salátára, és tálaljuk rögtön, amíg a hús meleg. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |