| Csirkecomb rizzsel és gombával receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db csirke felsőcomb , kifilézve 1 fej vöröshagyma, felkarikázva 2 db zöldpaprika 2-3 ek napraforgó olaj 1 kis levesízesítő őrölt feketebors őrölt fűszerkömény só ízlés szerint Rizskörethez: 1 bögre rizs 2 bögre víz 3 ek mirelit mexikói zöldségkeverék kevés őrölt bors 1 ek napraforgó olaj só Gombakörethez: 1 kis ü gomba (vagy kis doboz friss gomba) 1 ek naprafrogó olaj 1 fej hagyma pirospaprika őrölt bors só Elkészítés: A kifilézett csirke felsőcombokat megmossuk, kicsit besózzuk, állni hagyjuk, ezután a forró olajba tesszük, először a bőrös oldalával néhány percig, utána megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Ezután kivesszük egy tányérra, majd a visszamaradt olajba beletesszük a hagymát megdinszteljük, majd a karikára vágott zöldpaprikát, összeforgatjuk, és ráhelyezzük a húst. Hozzáadjuk a fűszereket, majd most már a lábast lefedve pároljuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajon megdinszteljük a mirelit mexikói zöldségkeveréket, majd hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, és fedő nélkül néhány percig közepes hőfokon pároljuk. Hozzáadjuk a kevés borsot és a sót, majd felöntjük a vízzel, és takaréklángon fedő alatt készre pároljuk. Néhány alkalommal megkeverjük. A víz el fog párologni, mire megpuhulnak a rizs és a zöldségek. A kis üveg gombát leszűrjük, és az olajon megdinsztelt hagymára tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, és mint a pörköltet elkészítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |