| Csípős fehérbableves tojással receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg fehér bab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál zúzott cseresznyepaprika, 5 dl zöldségleves, 40 dkg paradicsompüré, 1 tojás, petrezselyemzöld, só Elkészítés: Az éjszakára beáztatott babot nem sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk. Az olajat felhevítjük. A kétféle hagymát és paprikát megpirítjuk, a paradicsompürével elkeverjük, majd a levessel felöntve felforraljuk. Sóval ízesítjük. A tojást megfőzzük. A babot a levesben felmelegítjük. Tányérokba merjük, és a felkockázott főtt tojással megszórjuk. Petrezselyemzölddel díszítjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |