| Csicsóka fokhagymával és angolszalonnával receptEgytálételek Hozzávalók: 400 gramm csicsóka 3 fej fokhagyma 100 gramm angolszalonna 1 fej lila-hagyma 100-200 ml zsemlemorzsa vaj frissen őrölt bors só 5-7 evőkanál. víz Elkészítés: A csicsókát meghámozni. Egy serpenyőben vajat olvasztani, majd az apróra vágott angolszalonnát ropogósra sütni benne. Ezután félretesszük. A serpenyőbe beledobáljuk a csicsókákat, a fokhagymát. A végén hozzá adjuk a lila-hagymát, sót, borsot, majd belekeverjük a vizet is. 8-10 percig lefedve, kis lángon párolni, néha meg-megrázni az edényt. Ha eléggé megpuhult, akkor levenni a fedőt, és addig párolni, amíg a folyadék elpárolog a serpenyőből. Egy másik serpenyőben vajon aranyszínűre sütni a zsemlemorzsát. Ebbe belekeverjük a hagymás csicsókát és a szalonnát is hozzáadni. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |