Tutireceptek.hu fejléc

Csicseriborsós zöldségraguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg csicseriborsó
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
15 dkg brokkoli
15 dkg karfiol
½ fej vöröshagyma
kókuszolaj
2 dl kókusztejszín
1 evőkanál curry fűszerkeverék
1 zöldségleveskocka

Elkészítés:
A csicseriborsót előző este, vagy minimum főzés előtt egy órával kétszeres mennyiségű vízbe áztatjuk.A felduzzadt csicseriborsót bő vízben, alacsony lángon kb. 30 percig főzzük.
A megtisztított sárga- és fehérrépát karikákra vágjuk, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a vöröshagymát felaprítjuk.
Felforrósított kókuszolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a leveskockát és a curry port, végül felöntjük kb. 1 liter vízzel és alacsony lángon főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a leveshez a megfőtt és leszűrt csicseriborsót is.
Végül elkeverjük a levesben a kókusztejszínt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csicseriborsós finomság » Csicseriborsós saksuka » Csicseriborsós krumpliragu » Krumplis gánica másképp
» Édes sütőtökpüré leves » Hideg vilmoskörteleves » Tárkonyos bableves » Részeges eperleves
» Tejleves legegyszerűbben » Tejszínes sárgadinnyeleves » Káposztaleves másként » Zöldséges korhelyleves
» Tej leves » Pikáns pacalleves » Hűsítő zöld leves olivával » Tárkonyos ragu leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.