| Csicseriborsós zöldségraguleves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg csicseriborsó 15 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 15 dkg brokkoli 15 dkg karfiol ½ fej vöröshagyma kókuszolaj 2 dl kókusztejszín 1 evőkanál curry fűszerkeverék 1 zöldségleveskocka Elkészítés: A csicseriborsót előző este, vagy minimum főzés előtt egy órával kétszeres mennyiségű vízbe áztatjuk.A felduzzadt csicseriborsót bő vízben, alacsony lángon kb. 30 percig főzzük. A megtisztított sárga- és fehérrépát karikákra vágjuk, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a vöröshagymát felaprítjuk. Felforrósított kókuszolajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a leveskockát és a curry port, végül felöntjük kb. 1 liter vízzel és alacsony lángon főzzük. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a leveshez a megfőtt és leszűrt csicseriborsót is. Végül elkeverjük a levesben a kókusztejszínt. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |