| Cseresznyés vöröskáposzta sertésszelettel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 fej vöröskáposzta 3 közepes alma (savanykás) citromlé 2 hagyma 2 babérlevél 5 TK növényi olaj (oliva) 10 szem borókabogyó 100 ml száraz, könnyü bor 2 KK húslé (vegetából is jó) 340 g cseresznyebefőtt cukor nélküli (meggy is finom hozzá) 4 szelet sertéshús só, fekete őrölt bors 1 EK ecet 1 TK cukor 1200 g megfött burgonya Elkészítés: A káposztát és az almát vékony csíkokra felvágjuk, majd a citromlével meglocsoljuk. Pici olajon a kockára vágott hagymát megpároljuk majd hozzákeverjük a káposztás almát. Ehhez jön a babérlevél, borókabogyó, bor, só, bors, és kb. 1 órán át lassú tüzön megpároljuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a cseresznyebefőttet, levével együtt, majd pár percig még hagyjuk összerotyogni. Jöhet bele a cukor és az ecet. Eközben a sertésszeleteket borsozva, sózva natúron megsütjük. Sós vízben főtt burgonyát tálalunk mellé. Jó étvágyat. Tanácsok: ww-seknek: 1 adag 8,5 pont Elkészítési idő: 130 perc A receptet beküldte: gubaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |