| Cseresznyés süti tejfölös tésztából receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 1 pohár (30 dkg) liszt ¾ csomag sütőpor 3 tojás 1 pohár cukor (20dkg) 1 pohár (3,3 dl) tejföl ½ pohár (1,5 dl) olaj 90 dkg cseresznye Tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin 1 ek liszt Elkészítés: A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket: szár, levél és a magokat eltávolítjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőport elkeverjük a lisztben. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A cseresznye felét rárakjuk, jól belenyomkodjuk, majd a másik felét a tetejére rakjuk. 180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Tanácsok: Porcukorral meghintve tálaljuk. Bármilyen más gyümölccsel, meggyel, barackkal, ribizlivel elkészíthető. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |