| Cseresznyés lepény Emyke modra receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 70 dkg liszt (amennyit a zsiradék felvesz!) 10 dkg cukor 1 csipet só 2 ek disznózsír (púpozott) 1 késhegynyi szódabikarbóna 1 db tojás 175 g tejföl 100 ml tej (kevés az összegyúráshoz, ha szükséges) 1 púpozott ek búzadara (kevés) A töltelékhez 1 kg cseresznye (kimagozott) 3 ek cukor fahéj ízlés szerint Elkészítés: A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és a sót tálba tesszük. Összemorzsoljuk a zsírral. Beletesszük a tojást, a tejfölt és rugalmas tésztát készítünk. Ha nem áll össze kevés tejet adunk hozzá. Kizsírozzuk a gáztepsit. A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét 1 cm vastagra nyújtjuk, majd beletesszük tepsibe. Ráterítjük a kimagozott és lecsepegtetett cseresznyét. Megszórjuk kevés búzadarával, meghintjük fahéjjal. Ízlés szerint megcukrozzuk. Kinyújtjuk a tészta másik felét, és betakarjuk vele a gyümölcsöt. Villával megszúrkáljuk, hogy meg ne repedjen. Begyújtjuk a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük. Forrón meghintjük porcukorral a tetejét és még melegen kockákra vágjuk, mert ha kihűl, törik a tészta. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |