| Citrusos sült csirke kókuszos-babos rizzsel és ananász salsával receptHúsételek Hozzávalók: A csirkéhez: 2 ek. olívaolaj 1 hagyma 3 gerezd fokhagyma 70 dkg csirkemellfilé 3 ek. balzsamecet 1 tk. Tabasco szósz 1 ek. nádcukor 2 teáskanál őrölt szegfűbors 2 tk. édes mustár 1 tk. őrölt fahéj 2-3 ek. szójaszósz 1 lime leve ½ narancs leve néhány friss kakukkfűág Az ananász salsához: 1/2 ananász 1 marék koktél paradicsom 1 marék koriander zöld 1 lime leve A kókuszos babos rizshez: 40 dkg dobozos angol sült bab 1 maréknyi friss koriander vagy sima levelű petrezselyem 2 ek. olívaolaj 35 dkg jázmin rizs 4 dl kókusztej 2 dl csirkehúsleves 2 cm-nyi friss gyömbér 1 db piros chili só frissen őrölt fekete bors Elkészítés: A hagymát félfőre (a hagymát kettévágjuk és úgy szeleteljük merőlegesen a "szálirányra", hogy fél karikákat kapjunk) vágtam és karamellizáltam a felforrósított olajon, majd hozzáadtam a fokhagymát és a kb. 3x3 cm-re vágott csirkemell kockákat és addig sütöttem, míg minden oldaluk kissé megpirult. Ekkor rászórtam a fűszereket, a lime és narancs levét, letakartam fóliával és a 180 fokos sütőbe toltam 30 percre. A rizskörethez a felforrósított olajon a rizst egy percig pirítottam, majd hozzáadtam a fűszereket, felöntöttem kókusztejjel és csirkehúslevessel és kb. 10 percig fedő alatt főztem lassú tűzön. Mikor már majdnem teljesen puha volt a rizs, akkor leszűrtem a babot és hozzákevertem, további 5 percig együtt főztem őket. Tálalásnál petrezselyem /koriander zöldet kevertem hozzá. A salsához megpucoltam az a ananászt, kivágtam a kemény közepét, a gyümölcs húsát pedig felszeleteltem keskeny, falatnyi kockákra, hozzáadtam a negyedelt koktél paradicsomot, a koriander zöldjét , végül rátekertem egy lime levét és tálaltam. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |