Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-mozzarellás spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 citrom | 1 cs. bazsalikom | frissen őrölt bors | só | 250 g mozzarella |400 g spagetti | 5 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1 A citromot forró vízben megsikáljuk, megtörölgetjük, majd vékonyan meghámozzuk. A citromhéjat finomra aprítjuk vagy hajszálvékony csíkokra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, néhány levelet félreteszünk díszítésnek, a többit lecsipkedjük és apróra vágjuk.

2 A citromhéjat összekeverjük az aprított bazsalikommal, a borssal és a sóval. Lecsepegtetjük és körülbelül 1 cm vastag szeletekre vágjuk a mozzarellát. A nagyobb szeleteket félbe- vagy négybe vágjuk, azután beleforgatjuk a citromos keverékbe.

3 A csomagoláson lévő utasítás szerint sós forró vízben roppanósra főzzük a spagettit. Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanálnyi olívaolajat, majd közepes lángon körülbelül 1-1 percig sütjük a mozzarellaszeletek mindkét oldalát.

4 Leszűrjük a tésztát és összekeverjük a maradék olajjal. Azután négy előmelegített tányérra osztjuk, és megrakjuk a mozzarellával. A félretett bazsalikommal díszítve azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Light mozzarellával és durum tésztával csökkenthető az étel kalóriatartalma.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 231 kcal
Szénhidráttartalom: 15 gramm
Zsírtartalom: 6 gramm

A receptet beküldte: Xoxoxo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagettitorta » Zöldséges-csirkés spagetti » Spagetti Giuseppe » Rimini spagetti
» Carbonaras spagetti » Spagetti-torta » Gyors tonhalas spagetti » Szalonnás-pórés spagetti
» Rokfortos-csirkés spagetti » Gombás-zöldborsós spagetti » Bolognai spagetti másképp » Bolognai spagetti (finom)
» Császárspagetti » Zöldséges spagetti 2 » Különcök spagettije » Spagetti garnélás raguval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.