| Citromos krumplileves virslivel receptLevesek Hozzávalók: 1 kis fej hagyma 40-50 dkg krumpli, 1 pár füstölt virsli, (20 dkg) 1/2 citrom, 1 nagyobb szelet piros húsú paprika, 1 kiskanál pirospaprika, 2 db tyúkhúsleveskocka, 1 doboz tejföl, 1 evőkanál rizsliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt fehér bors, csipet cukor, olaj. Elkészítés: A hagymát és a krumplit meghámozzuk, a hagymát finomra, a krumplit apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Beleforgatjuk a krumplit, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük a pirospaprikával,sózzuk, borsozzuk és felengedjük 1,3 liter hideg vízzel. Felforraljuk, belemorzsoljuk a leveskockát, félig lefedve, kis lángon majdnem puhára főzzük. Felkarikázzuk a virslit, a paprikát vékony csíkokra metéljük és hozzáadjuk. Továbbra is félig lefedve még 4-5 percig főzzük. Elkeverjük a rizslisztet a tejföllel és 1 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, lassú forralással besűrítjük. Utánaízesítjük sóval, borssal, aztán lehúzzuk a tűzről és a citrom levével ízlés szerint savanyítjuk ( a leves alapíze enyhén savanykás). Egy csipet cukorral enyhíthetjük, hogy ne legyen olyan „vad” savanyú! Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és citromkarikákkal tálalhatjuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |