Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-fokhagymás ceruzabab (vegan) recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
0.5 kg ceruzabab
szezámmag
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
0.5 citrom leve
só, bors

Elkészítés:
A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük. Fontos, hogy ne főjön puhára, még roppanós maradjon, ezért nem árt közben ellenőrizni.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, ha kész, kiszedjük egy tálba.
A serpenyőbe olívaolajat teszünk, és hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Kicsit pirítjuk, majd beleöntjük a leszűrt babot, és jól átforgatjuk.
Pár perc után ráfacsarjuk a citromlevet, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, és belekeverjük a pirított szezámmagot is.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta (vegan) » Spanyol sült rizs (vegan) » Mogyorókrém (vegan) » Quesadilla (vegan)
» Lecsós tarhonya (vegan) » Erőleves (vegan) » Frankfurti leves (vegan) » Szeder smoothie (vegan)
» Tejfölös lecsó (vegan) » Falafel - vegán » Kínai sült tészta (vegan) » Fánk (vegan)
» Tejberizs (vegan) » Körtés zabkeksz (vegan) » Brokkolikrémleves (vegan) » Pizza (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.