| Citromos-fokhagymás ceruzabab (vegan) receptKöretek Hozzávalók: 0.5 kg ceruzabab szezámmag olívaolaj 3 gerezd fokhagyma 0.5 citrom leve só, bors Elkészítés: A ceruzababot enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 10 percig főzzük. Fontos, hogy ne főjön puhára, még roppanós maradjon, ezért nem árt közben ellenőrizni. Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, ha kész, kiszedjük egy tálba. A serpenyőbe olívaolajat teszünk, és hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Kicsit pirítjuk, majd beleöntjük a leszűrt babot, és jól átforgatjuk. Pár perc után ráfacsarjuk a citromlevet, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, és belekeverjük a pirított szezámmagot is. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |