| Cézár saláta púlykacsikokkal receptLevesek Hozzávalók: 1 szál kígyóuborka kb. 30 dkg 4 szem paradicsom kb. 30 dkg Másfél fej jégsaláta 1 fej radicchio saláta 2 közepes fej lila hagyma 2 szelet rozskenyér 2 gerezd fokhagyma Reszelt parmezánsajt 60 dkg pulykamell filé Só, bors ízlés szerint 1 dl olívaolaj 1/2 liter joghurt 2 evőkanál ketchup 1 narancs kicsavart leve 1 evőkanál frissen vágott oregano 1 evőkanál bazsalikom 20-30 szem olívabogyó 1 db citrom 1 csomag petrezselyem zöld 1 evőkanál worchestaire szósz Dijoni mustár Folyékony édesítőszer Elkészítés: A pulykamell filét vékony csíkokra vágva serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, majd a serpenyőből kiszedjük. A két szelet rozskenyeret apró kockára vágjuk és ugyanebben a serpenyőben a maradék olívaolajjal és fokhagymával összekeverve megpirítjuk. Ezt követően felhasználásig félretesszük a pulykamellel együtt. Minden zöldséget előszítünk, megmosunk, összedaraboljuk a paradicsomot és az uborkát, a lilahagymát kockára vágjuk, a salátaféléket leveleire szedve apróbb darabokra tépjük, ezt követően tányérokra halmozva tetejére helyezzük a pirított kenyeret és a pulykamellet, majd tálalásig hidegen tartjuk. Elkészítjük a dresszinget, a dijoni mustárt ketchuppel, a narancs levével és joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a frissen vágott zöldfűszereket, a petrezselymet, a bazsalikomot, az oreganot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az édesítőszerrel kellően édessé tesszük, majd hozzáadjuk a worchestaire szószt. Lehűtve salátánk mellé tálaljuk. Salátát fogyasztás előtt megszórjuk reszelt parmezán sajttal és a kellően temperált salátaöntettel leöntve fogyasztjuk. A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |