| Camembert-el töltött stangli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 csomag Bakony Camembert sajt, 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kanál olaj, 1 mokkáskanál só, fél evőkanál cukor, 1 dl tej. Elkészítés: A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom. Egy centis vastagságúra sodrom, 8-felé osztom (sugárirányban). A sajtot 3 szeletbe, szeletenként 6 csíkra vágom és a kis háromszögeket ,úgy tekerem fel, hogy mindegyikbe két-két sajtcsíkot tehessek és stangliformákat kapjak. Kilisztezett tepsibe teszem és további 20 percig kelesztem. A sütőt előmelegítem és az aljára egy lapos edénybe forró vizet teszem (hogy gőz keletkezhessen) és forró sütőben szép pirosra sütöm. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |