| Brokkolifasírt pirított magvakkal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 közepes db brokkoli 2 db tojás 4 ek zabpehely 2 ek zsemlemorzsa 1 ek szezámmag 2 ek tökmag 2 ek napraforgómag 1 csokor petrezselyem só ízlés szerint fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt) Sütéséhez: 0.5 dl olívaolaj Elkészítés: Brokkolifasírt összeállításához: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.) Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük. Sütéséhez: Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |