| Borzas Kata ( Túrós változat ) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 25 dkg Ráma 20 dkg porcukor 3 ek kakaópor 1 tojás sárgája 1 vaníliáscukor 1 sütőpor 1 csipetnyi só Elkészítés: Ezeket összegyúrjuk, 2 részre osztjuk,Kb. 1 órára betesszük a mélyhűtőbe,/ reszelhető legyen / alufóliába becsomagolva. Töltelék: 1kg túró, 20dkg porcukor, 1 van. cukor, mazsola, aki szereti, tehet bele reszelt citromhéjat, 2 egész tojás, 2 evőkanál búzadara. Ezeket összekeverni. A tepsit Rámával kikenjük, a fele tésztát nagy lyukú tésztareszelőn egyenletesen elosztva belereszeljük. Rákanalazzuk a túrót. Ráreszeljük a tészta másik felét. Közepes lángon 35-40 percig sütjük. Eredetileg 36 X 27 cm-es tepsi van megadva a sütéshez. Tanácsok: Ha magasabbat szeretnénk, akkor 30 X 22 cm-es tepsibe célszerű! A receptet beküldte: zsili Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |