| Bon-bon szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 60 dkg liszt 1 margarin 20 dkg cukor 1 sütőpor 1 tejföl 2 tojássárga Töltelék: 2 dl víz 20 dkg cukor 3 ek. kakaó 5 dkg margarin 1 marék meggy(ha van rumos) 20 dkg durvára vágott dió 1 cs.rumba áztatott mazsola 20 dkg baracklekvár 1 tortabevonó 1-2 marék kókuszreszelék Elkészítés: A tészta hozzávalóiból, a liszt kivételével mindent összekeverek, és jól eldolgozok. A lisztet a végén adom hozzá, és jól nyújtható tésztát készítek, amelyből 3 lapot sütök. A 2 dl vízből, 20 dkg cukorból és a 3 ek kakaóporból szirupot főzünk. A tűzről levéve belerakjuk az 5 dkg margarint. Hozzáadjuk a meggyet, a diót, a mazsolát és a három lapból egyet beletörök. A megmaradt 2 lapot megkenem a lekvárral, és a kettő közé kenem a masszát. Tetejére csokit rakok, és megszórom a kókusszal. Másnap szeletelhető. A receptet beküldte: kattyus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |