| Birsalmás kacsa sült birspürével receptHúsételek Hozzávalók: 1 db kacsa, 80 dkg birsalma, 5g szegfűszeg, 0,5 dl olaj, só. Elkészítés: A megtisztított, sütésre előkészített pecsenyekacsa belsejét megsózzuk és annyi negyedbe vágott Birsalmát (magok nélkül) teszünk bele amennyi aztán a külső felét is megsózzuk. Tepsibe helyezzük, és mellé tesszük a maradék birsalmákat melyekbe a szegfűszeget, beleszurkáljuk. Egy kevés olajt, vizet öntünk alá és közepes hőmérsékletű gyakori locsolgatás mellet szépre sütjük. Aztán a kacsa belsejéből kiszedjük a birsalmákat és a tepsiben levőkkel, áttörjük, hozzáadjuk a pecsenye levét, és sűrűbb pépé főzzük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |